Misel

»Vsa množica se ga je poskušala dotakniti, kajti iz njega je izhajala moč in ozdravljala vse« (Lk 6,19)

OZNANILA – ŠENTJANŽ – GORNJA PONIKVA

Od 4.5. do  10.5.2020

 

DNEVI - GODOVI

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

ŠENTJANŽ

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

G. PONIKVA

 PONEDELJEK

4.5.

Florjan

 

19

 

 

Za + Angelo in Janeza Lesjak – obl.

 

 

18

 

 

Za + Jožefa Črešnika - zadušnica

 

 

TOREK

5.5.

Gotard

 

19

 

 

Za + Kristino Kugler in Pušjekove

 

 

 

 

 

 

 

 

SREDA

6.5.

Dominik Savio

 

19

 

 

Za + Sedovnikove, Jablanškove in Štobrove

 

 

 

 

 

 

 

 

 ČETRTEK

7.5.

Gizela

 

19

 

 

Za + Škoflekove in starše

 

 

 

 

 

 

 

 

 PETEK

8.5.

Bonifacij

 

19

 

 

Za + Faniko Tominšek – obl., Lipavčeve

 

 

18

 

 

Za + Marico Verdev

 

 

 SOBOTA

9.5.

Beat Švicarski

 

8

 

 

Za + Antona in Marijo Praprotnik, Franca in

Ivanko Šuler – obl.

 

18

 

 

Za + Slavka Zidarja in starše

 

 

  5.V. NEDELJA

10.5.

Job

 

8

 

11

Za župljane

 

Za + Franca, Marijo Pustinek; Zinko Petek – o.

9.30

 

 

Za + Antona Zupanca in sorodnike

Za vse + in žive dobrotnike

 

 ŠENTJANŽ in G. PONIKVA:

·       Hvala Bogu – začenjamo se »vračati« na stari tir – toda spremenjeni. Bogoslužje in vse ostalo nam bo pomenilo mnogo več. Vera je dragocenost, ki je ta nesrečni virus ni mogel uničiti. Telesno in tudi sicer smo še v nevarnosti. Redno bomo pazili na potrebno higieno – tudi v cerkvi. Čiščenje rok in potrebna razdalja. Pogrebe že poznamo – na prejem ostalih zakramentov pa bomo verjetno počakali, da bomo bolj normalno in v večjem številu skupaj.

·       Bogoslužje bo v preprosti obliki. Lahko bo ljudsko petje – na koru pa je lahko organist s kakšno družinsko pevsko zasedbo. Vstopali bomo pri enih vratih z masko na ustih, si s čistilom umili roke in se namestili v klopi s primerno razdaljo. Družinski člani lahko sedijo skupaj. Sedežnega reda do preklica ne bo, ker moramo sedeti v primerni razdalji (1,5 m) v vse smeri. V cerkvi je možno tudi stati, če bi bili ob nedeljah kdaj v zadregi glede razdalje. Obhajilo lahko prejmemo samo na roko in masko se toliko odstrani, da lahko zavžijemo obhajilo. Pri odhodu iz cerkve si ponovno razkužimo roke in tudi potem pazimo na potrebno razdaljo. Upajmo, da se bomo predpisov držali vsi, da ne bo več okužb.  

·       Birmo in prvo obhajilo bomo morali prestaviti na jesen – upajmo, da ne bo novega izbruha. Na prilogi na naši internetni strani si boste lahko prebrali. Tudi šmarničnih srečanj ne bo v cerkvi. Zelo lepo pa bi bilo, da se po družinah zberete in tudi s pomočjo radia Ognjiče oblikujete prijazno in spodbudno šmarnično srečanje. Tudi za to so linki v prilogi.

·       Bilo je že nekaj pogrebov – ni pa bilo maš zadušnic, osmega dne in tridesetega dne. Svojci pokličite po telefonu, da te maše umestimo na željeni datum. 

·       Zaostali smo pri ureditvi naših župnijskih svetov. Žal se še ne smemo sestajati. Lepo prosim dosedanje skupine, da vztrajate do možne ureditve obnovljenih sestav naših svetov. Z g. Andrejem sva obiskala številne župljane in od nekaterih dobila potrebna soglasja za sodelovane v teh naših svetih. Prisrčna hvala vsem, ki ste se za to odločili – nekaj obiskov pa še bo potrebnih.

·       Gotovo prebirate te moje prispevke - so pa še druge možnosti, da z g. Andrejem usklajujeva vse potrebno. Potrpimo še malo. Pogovarjajmo in dogovarjajmo se, da bo življenje v naših župnijah – kljub vsemu bogato.

·       Gasilcev se bomo spomnili pri nedeljski maši. Morda pa bo kakšna posebna priložnost, da se s spoštovani gasilci še posebej srečamo. Sedaj vsi – tudi zaradi virusa, kličemo in prosimo za POMOČ. Gasilcem hvala in iskrene čestitke ob godu sv. Florjana.  

1 Https://katoliska-cerkev.si/izredna-navodila-slovenskih-skofov-za-preprecevanje-sirjenja-koronavirusa-covid-

19-odpoved-svetih-mas-do-preklica