Misel

»Ko pa je nehal govoriti, je rekel Simonu: 'Odrini na globoko in vrzite mreže za lov!'« (Lk 5,4)

 

Od 13.4. do  19.4.2020

 

DNEVI - GODOVI

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

ŠENTJANŽ

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

G. PONIKVA

VEL. PONEDELJEK

13.4.

Ida, redovnica

 

7

 

 

Za + Bolta Grabnerja in v dober namen

 

 

7

 

 

Za + Bolta Grabnerja in v dober namen

 

 

TOREK

14.4.

Lidvina, devica

 

7

 

 

Za + Mirka Lesjaka – obl. 

 

 

7

 

 

Za + Mirka Lesjaka – obl.

 

 

SREDA

15.4.

Helena, kneginja

 

7

 

 

Za + Potočnikove in Okornove

 

 

7

 

 

Za + Potočnikove in Okornove

 

 

 ČETRTEK

16.4.

Bernardka Lurška

 

7

 

 

Za + Gaberšekove

 

 

7

 

 

Za + Gaberšekove

 

 

 PETEK

17.4.

Robert, opat

 

7

 

 

Za + Klančnikove in Mekejeve

 

 

7

 

 

Za + Klančnikove in Mekejeve

 

 

 SOBOTA

18.4.

Sabina Petrilli

 

7

 

 

Po namenu darovalca

 

 

7

 

 

Po namenu darovalca

 

 

  BELA NEDELJA

19.4.

N. Božjega usmiljenja

 

10

 

 

Za župljane

 

 

10

 

 

Za župljane

 

 

 

ŠENTJANŽ in G. PONIKVA:

Vse je tiho in skrito – kot Jezusovo vstajenje od mrtvih. Vojaki, ki stražili grob, so pobegnili, ko so videli, da je kamen odvaljen in da je grob prazen. Tako bi tudi ostalo, če se Jezus nebi prikaza svojim učencem. To doživetje je bilo tako močno, da jim je popolnoma spremenilo življenje. Začetni strah in negotovost sta popolnoma izginila na 50ti dan, ko so prejeli še Sv. Duha. Odšli so po tedaj znanem svetu in za ceno lastnega življenja oznanili veselo novico o odrešenju. To je tudi naš zaklad. Letos se tega veselimo samo v krogu svojih družin. Upam, da je veselje pristno in bo po končani epidemiji naša vera trdnejša. Hvala za ljubezen in skrb, ki jo podarjate drug drugemu in tudi meni!

Gotovo smo v teh dneh dobro uporabili elektronska sredstva za okus po pravem praznovanju, kot smo ga bili doslej navajeni. Mnogi ste mi povedali, da ste uspeli v krogu družine lepo domače bogoslužje. Morda bo letošnje praznovanje Velike noči, neke vrste prelomnica v vašem družinskem življenju. Prihajajo časi, ko bo vera posredovana in živeta skoraj zgolj v krogu družine. Letos smo v prvem letniku te šole. Praznovanje bo pokazalo kaj zmoremo. Otroci bodo, po starših – duhovnikih, začutili moč in lepoto povezanosti z Bogom. Družine prvoobhajancev in birmancev se boste za to še posebej potrudili. Šola vam po spletu pošilja delo in naloge in kot kaže, vam dobro gre. Za verouk ste dobili samo priporočilo, da bi priročnike – verjetno do konca tega šolskega leta, v krogu družine, dobro predelali in vsebino osvojili kot dragoceni zaklad. Kako se bo vse skupaj izšlo, še ne vemo. Kar bomo vsi skupaj zmogli, bomo na koncu ovrednotili in prejeli po zakramentih tudi moč od zgoraj.

V Oznanilih so napisane maše za obe župniji, to eno mašo pa obhajam samo v Šentjanžu. Maše, ki so bile predvidene v tem času, bom opravil, ko boste lahko prisotni – rezen, če kdo želi, da je opravljena brez vaše prisotnosti. Hvala tudi vsem, ki se s svojim darom spomnite na vzdrževanje cerkvenih prostorov in seveda tudi za tisti dar, ki je namenjen meni osebno. Hvala tudi za vaše klice in če kdo želi, sem vedno na razpolago.

Danes bo blagoslov jedil – lepa družinska priložnost in jutri ob 8h slovenski velikonočni zajtrk, ob 10h pa bomo skupaj ob TV prenosu sv. Maše. Bog žegnaj in

BLAGOSLOVLJENE VELIKONOČNE PRAZNIKE IN OSTANIMO ZDRAVI!   

 Vse to, vam iz srca želijo tudi naši škofje!